Font size

BEST

BEST (Board of European Students of Technology) је непрофитна и аполитична студентска организација коју чине 95 локалних BEST група у 32 земље Европе. BEST спаја Универзитет, студенте и компаније. Окупља студенте техничких и природних факулета.

stud-org-best-1

BEST помаже студентима да постану мобилнији, интернационално оријентисани, да боље разумеју друге културе и друштва. Такође, BEST ствара прилике за лично усавршавање студената и подржава их у достизању њиховог пуног потенцијала. Током целе године BEST на различитим нивоима организује разне активности где студенти добијају прилику да увећају своје интернационално искуство, науче нешто ново из области коју студирају, успоставе контакте са колегама из других земаља, усаврше говор енглеског или неког другог језика.

 

Догађаји које организује БЕСТ Ниш

 

Job Fair Internship - “Твоја каријера почиње овде!” – сајам послова и стучних пракси, овај догађај се одржава првог понедељка и уторка у месецу марту. Догађају присуствује велики број компанија и студенти имају прилике да дођу у контакт са њима, оставе CV и нађу праксу или посао.

 

best-job-fair

 

EBEC - Дани инжењера – Europеan BEST engineering Competition – локално инжењерско такмичење, које се одржава у децембру. Циљ овог такмичења је да се код студената подстакне тимски и такмичарски дух, како би показали своја стечена знања и креативност кроз решавање инжењерских задатака и на тај начин стекну практична искуства која ће им бити корисна у даљем раду. Постоје две категорије такмичења Студија случаја (Case Study) и Тим дизајн (Team Design). 

 

best-ebec

 

BEST Week – недеља тренинга и радионица – догађај који се одржава у мају. Циљ овог догађаја је подстицање младих на активизам преко радионица и тренинга које могу да чују од стране стучњака и лиценцираних предавача као и унапређивање знања и вештина из изабраних области.

 

best-week

 

 

Међународни летњи академски курс – Догађај који се одржава последње недеље јула. Догађају присуствује 22 студента из Европе и 15 студената са Универзитета у Нишу. Академски део курса се састоји од стручних предавања које држе професори са Универзитета у Нишу, као и представници компанија. Сваке године је другачија тема курса. Поред академског дела, значајан део представља и културно-социјални аспект. Са једне стране, страни учесници ће имати прилике да се упознају са нашом културом и градом, а са друге, домаћи учесници имају идеалну прилику да упознају начине размишљања, живот и провод својих европских вршњака.

 

За више информација идите на: Sajt bestnis.rs, facebook stanicu BEST Nis, instagram profil @best_nis, LinkedIn- BEST Nis, Twitter - @BEST_Niš

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89