Font size

Студентске организације

СИЦЕФ

Студентски Иновациони Центар Електронског Факултета (СИЦЕФ) је млада студентска организација сачињена и вођена од стране студената Електронског факултета у Нишу. Основне активности организације су увођење иновација у процес студирања и додатна едукација студената, како би се смањио јаз између академског програма и потреба привреде и како би наши студенти након завршетка студија били конкурентнији на тржишту рада. СИЦЕФ се такође бави и промоцијом факултета, стварањем и јачањем мреже младих и амбициозних људи и другим друштвено корисним радом.

Опширније...

Студентски парламент - СПЕФ

Студентски парламент Електронског факултета (СПЕФ) формиран је 17. децембра 2003. године чиме је уједно постао и први основани студентски парламент у Србији. Као ново оформљено тело факултета није у почетку поседовао механизам деловања. Разлог томе лежи у чињеници да закон о Универзитету, који је у том периоду био на снази, није дефинисао студентски парламент, већ му је само дао могућност постојања. Прве две године постојања протекле су у борби за постављање СПЕФ-а на место које му је и припадало у самој организацији факултета. Успех тог рада огледа се у чињеници да је студентски парламент добио легитимне представнике у телима факултета, узео је активно учешће у решавању проблема студената и оно што је можда и најважније, тиме је коначно глас студената постао битан. У наредном периоду СПЕФ је доста снаге утрошио на изградњу што бољих односа са деканатом и на успостављање добрих односа са свим структурама факултета. Квалитетан рад чланова СПЕФ-а допринео је да поштовање према представницима свих студената стално расте. 2006. године је направљен Студентски Информативни Портал (СИП), пројекат јединствен у нашој земљи, и којим се већ четири године за редом студенти информишу о активностима, догађајима и дешавањима како на нашем факултету тако и на Универзитету, а и у самом граду.

spef-1

 

Опширније...

"ЕЛЕФНЕТ" клуб

ЕЛЕФнет је клуб отворен за све студенте Електронског факултета. Студенти имају могућност да прошире своја знања о мрежним технологијама, да раде на практичним хардверским и софтверским пројектима и да се упознају са тимским радом. ЕЛЕФнет је клуб за све студенте жељне знања, рада и доказивања. Свима се пружа прилика да раде и да се докажу.

stud-klub-elefnet-1

BEST

BEST (Board of European Students of Technology) је непрофитна и аполитична студентска организација коју чине 95 локалних BEST група у 32 земље Европе. BEST спаја Универзитет, студенте и компаније. Окупља студенте техничких и природних факулета.

Опширније...

EESTEC

EESTEC (асоцијација студената електронских факултета Европе) је меđународна студентска организација која окупља студенте електронских факултета, односно свих факултета које додељују диплому инжењера електронике.

Опширније...

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89