Font size

Google MapUp Ниш

Место одржавања: учионица 332, Електронски факултет у Нишу
Време одржавања: субота, 19. октобар 2013, 14h
Предавач: Јовица Кричковић, Google Map Maker представник за Србију


До пре неколико година, Google мапа Србије била је једна велика сива површина, са неколико уцртаних саобраћајница које су Србију повезивале са суседним земљама. И то је било све. У међувремену, српски добровољци су уцртали невероватан број објеката и путева. Оне су у потпуности настале радом наших корисника-волонтера. Србија је у групи земаља која предњачи у коришћењу сервиса за цртање мапа, мада тај сервис данас постоји у скоро 200 држава. Корисници Гуглових сервиса у Србији и цртачи мапа су за само три године измапирали невероватну километражу путева и објеката. Србија чак предњачи у коришћењу „Map Maker-a“ међу земљама у којим тај сервис ради.
Други MapUp ове године ће бити одржан у Нишу 19. октобра. Са почетком у 14 часова, у учионици 332 Електронског факултета Универзитета у Нишу, сви заинтересовани моћи ће да науче више о Google Мапама и упознају се са Google Map Maker алатом. Радионицу ће држати Јовица Кричковић, Google Map Maker представник за Србију.
Радионица се пдржава у сарадњи са Електронским факултетом и Студентским иновационим центром Електронског факултета (СИЦЕФ).


Зашто баш Google Maps?
Половина становника света нема висококвалитетне ажурне мапе. Постојеће мапе у тим деловима света немају детаљне податке о путевима, местима, локалним предузећима и радњама. Да би мапе учинили корисним за свакога потребни су нам људи попут вас, који желе да са остатком света поделе знање о свом крају.
„Map Maker“ je сервис који омогућава корисницима да сами уређују мапе. Тако мењају Google базу података. Нико не познаје боље промене у својој средини од људи који ту живе. Ваше промене на Гугловом цртачу мапа ће одмах свима бити видљиве. Тако цртачи мапа, уносећи податке, доприносе ширењу информација о свом крају.

Агенда догађаја
14:00 – 14:45 Упознавање са Google Map Maker алатом
пауза 15 минута
15:00 – 15:45 MyTracks и Panoramio
пауза 15 минута
16:00 – 18:00 Радионица уз разговор; питања и одговори

Пријава за радионицу
Учешће на радионици је бесплатно али се претходно морате пријавити попуњавањем формулара.


Више информација о догађају можете пронаћи на сајту Google Map Maker Србија или на Фејсбук страни.

nis-map-up

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89