Font size

Семинар "СтартАп Гурус"

Студентски Иновациони Центар Електронског Факултета (СИЦЕФ) организује једнодневни семинар под именом „СтартАп Гурус“ („StartUp Gurus“), на коме ће као предаваче угостити утицајне интернет гуруе, који су покренули и успешно воде своје "стартапове". Ово је већ четврти по реду семинар овог типа (до сада су одржани семинар „iGurus“ и два пута „Technology 'n' Trends“ конференција), организован од стране СИЦЕФ-а и наша мисија је да у наредном периоду овакви догађаји постану традиција наше организације. Семинар ће бити одржан у среду 15. маја у Свечаној Сали Електронског факултета са почетком у 15 ч. Очекује се присуство од око сто учесника, студената Електронског, Природно-математичког и Економског факултета, али и матураната нишких гимназија, потенцијалних будућих колега инжењера.

Своја професионална искуства на овом семинару поделиће следећи стручњаци:

Илија Студен, програмер из Сомбора, кооснивач фирме А51 из Новог Сада и аутор веб апликације activeCollab. У питању је апликација за управљање пројектима и комуникацију унутар тима и један је од најуспешнијих технолошких производа у целом региону, који користе и институције попут ББС-а, Нокие, Адобеа и других светски познатих брендова.

Владимир Преловац, оснивач компаније Преловац Медиа, која је за само година дана порасла са 4 на 40 запослених. ManageWP, чији је аутор управо Владимир, најуспешнији је производ ове компаније и представља сервис за управљање BордПрес сајтовима. Користи се на многим америчким универзитетима, али и у целом свету и сада броји преко 50.000 корисника.

Владан Зиројевић, интернет предузетник и програмер из Требиња/Београда, који је на веб сцени присутан већ десетак година. Кооснивач је агенције Плотун, чији је најпознатији производ сајт Donesi.com. Овај сајт се користи за онлајн наручивање хране и покрива десетак градова, како у Србији, тако и у околним државама. Објавио је преко стотину текстова у домаћој и страној стручној штампи.

Дејан Рестак, koji је учествовао у развоју сајта b92.net i касније обављао и функцију директора. У фирми Вајерлес  Медиа је стекао доста искуства у бизнису, које му је помогло да са још два партнера оснује компанију Вајб Нетворк. Њихов највећи пројекат је сајт MojaGaraza.rs, који је однедавно откупљен од стране Инфостуда, али ће фирма наставити да ради на његовом развијању.

Уколико су вас ови људи заинтригирали својим успехом у пословању и желели бисте да чујете нешто детаљније о путу којим сваки предузетник мора проћи при покретању фирме, пријавите се што пре за семинар. Једнога дана то можете бити и ви!

Пријаве за семинар на сајту: sicef.info

 

startup-gurus-cover

 


O SICEF-u:

sicefСтудентски Иновациони Центар Електронског Факултета (СИЦЕФ) је млада студентска организација сачињена и вођена од стране студената Електронског факултета у Нишу. Основан је крајем 2011. у оквиру Студентског парламента Електронског факултета као ресор који за циљ има повезивање студената са привредним чиниоцима, а почетком 2012. регистрован је као независна студентска организација. СИЦЕФ чини успешан тим људи који са визијом гледају у будућност, труде се да реше круцијалне проблеме студената техничких наука и теже ка иновацијама. Један од начина решавања ових круцијалних проблема је организовање бројних конференција, на којима кроз предавања представника различитих компанија, СИЦЕФ врши додатну едукацију студената, приближава их компанијама и на тај начин ствара и јача мрежу квалитетних и амбициозних људи.

Александра Медведева 14 18000 Ниш, Србија
Телефон: +38160 43 00 232
веб: www.sicef.info
и-мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89