Font size

Студенти у посети РАТЕЛ-овом Контролно-мерном центру у Нишу

Група студената са Електронског факултета у Нишу, на модулу Телекомуникације, заједно са колегама са Високе техничке школе из нашег града, 24. маја боравила је у стручној посети Контролно-мерном центру Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) у Нишу.

Током посете студенти су имали прилику да се упознају са мерном опремом и активностима Контролно-мерног центра које се односе на контролу коришћења радиофреквенцијског спектра.

Такође, студентима су представљени и актуелни РАТЕЛ-ови пројекти, као што су изградња система даљински управљаних контролно-мерних станица, пројекат праћења параметара квалитета у мобилним мрежама (Mobile Network Benchmarking) и систем за мониторинг нивоа ЕМ поља у урбаним срединама (EMF RATEL).

Ова посета је наставак успешне сарадње Електронског факултета у Нишу са агенцијом РАТЕЛ, са којом је недавно потписан и уговор о пословно-техничкој сарадњи на развоју и унапређењу функционисања, организације и управљањa у области електронских комуникација.

 

ratel

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89