Font size

Једанаести "Наук није баук" и ове године одржан на нашем факултету

Електронски факултет у Нишу и ове године је био домаћин фестивала „Наук није баук“ који организује Гимназија „Светозар Марковић“. Једанаести по реду фестивал науке одржан је у холу нашег факултета 24. и 25. маја и окупио је велики број како учесника, тако и излагача.

nauk-nije-bauk-5

 

Фестивал "Наук није баук" профилисао се као један од највећих у области науке, не само на југу Србије, већ широм наше земље и региона. Жеља организатора је да се прикаже, али и очува и развије интелектуални потенцијал младих људи који учествују на фестивалу. Са идејом да се посетиоцима фестивала пружи прилика, не само да виде, већ и да учествују у поставкама, и ове године направљена је сјајна интеракција организатора, учесника и посетиоца, у којој су сви без икакве сумње уживали. Организатори сматрају да је управо овако нешто нови и иновативни начин да сви нешто науче, али и одличан вид популаризације рада реномираних институција из земље и иностранства којих је и ове године било на фестивалу.

 

nauk-nije-bauk-19

 

Протекле године је “Наук није баук” обележио јубилеј од једне деценије постојања, а за 10 година овај фестивал који промовише науку на интересантан и необичан начин посетило је преко 100.000 људи. Ове године, на једанаестом фестивалу такође је велики број посетилаца обишао штандове науке, а организатори најављују да ћемо и следеће године имати један од најпопуарнијих фестивала који промовише науку у региону.

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89