Font size

2019

Награда са Електријаде уручена декану

На недавно завршеној Електријади студенти Електронског факултета освојили су треће место у генералном пласману у научним дисциплинама. Асистенти који су водили екипе свечано су уручили признање декану и продеканима факултета.

Опширније...

Студенти у посети РАТЕЛ-овом Контролно-мерном центру у Нишу

Група студената са Електронског факултета у Нишу, на модулу Телекомуникације, заједно са колегама са Високе техничке школе из нашег града, 24. маја боравила је у стручној посети Контролно-мерном центру Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) у Нишу.

Опширније...

Дипломом Електронског факултета до великог признања у Америци

Српска научница др Зорица Пантић, која је дипломирала на Електронском факултету у Нишу 1975. године, као најбољи студент у генерацији и докторирала на нашем факултету 1982, добила је специјално признање у Америци - свој дан (9. мај).

Опширније...

Једанаести "Наук није баук" и ове године одржан на нашем факултету

Електронски факултет у Нишу и ове године је био домаћин фестивала „Наук није баук“ који организује Гимназија „Светозар Марковић“. Једанаести по реду фестивал науке одржан је у холу нашег факултета 24. и 25. маја и окупио је велики број како учесника, тако и излагача.

Опширније...

Свечана подела диплома студентима

Свечанa подела диплома студентима који су завршили Основне академске и Мастер академске студије и уплатили израду дипломе у предвиђеном периоду, биће одржана у среду 29. маја 2019. године са почетком у 12:15 часова у амфитеатру А4.

Опширније...

WordCamp Ниш на Електронском факултету

Први пут у Нишу и Србији, јединствен начин упознавања WordPress заједнице на WordPress конференцији, познатој и као WordCamp, одржан је на Електронском факултету и Високој техничкој школи у нашем граду.

Опширније...

Дигитализација културног наслеђа

Презентацијама редовног професора Електронског факултета Универзитета у Нишу и сарадника Математичког института, Радомира Станковића, те Зорана Огњановића, научног саветника и директора Математичког института САНУ-а, приказани су реализовани пројекати Математичког института Српске академије наука и уметности у 2018. години из области дигитализације, који су (су)финансирани уз подршку Министарства културе и информисања.

Опширније...

Предавање "Електроника данас и сутра"

Како би све заинтересоване, а пре свих студенте, упознали са  појавом и применом електронике у свакодневници, на Електронском факултету је одржано предавање “Електроника данас и сутра”.

Опширније...

Трећа "Falling Walls Lab"

ДААД Информативни центар Београд ће, у сарадњи са Фондацијом Konrad Adenauer, Goethe-Institut и Универзитетом у Београду, организовати по трећи пут Falling Walls Lab у Србији, иновативну платформу за представљање истраживачких пројеката у рангу научног пробоја у свим научним дисциплинама.

Опширније...

Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

Истраживање и билатерална научна сарадња: Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

Опширније...

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89