Font size

Електронски факултет обележио 58 година постојања и рада

Електронски факултет у Нишу протекле недеље обележио је 58 година постојања и рада. Програм обележавања Дана Факултета садржао је низ активности, чији су носиоци, поред управе Факултета, били и чланови Студентског парламента.

Читав програм започео је у уторак на најбољи могући начин, свечаном доделом повеља и похвалница студентима који су постигли натпросечне резултате у студирању. У истом ритму настављено је и у среду, када су додељене дипломе студентима који су завршили основне, мастер и струковне академске студије.

 

dan-fakulteta-58-slika-1

 

За четвртак је била заказана 11. конференција студентских пројеката ИЕЕЕСТЕЦ. Као и сваке године, ова конференција је и сада испунила сва очекивања. Мали је био амфитеатар А2 да прими све заинтересоване студенте, средњошколце, али и основце, који су хтели да присуствују овој свечаности, али и радионицама које су организовали представници конференције. Ове године презентовано је 85 радова аутора из Србије и иностранства из области рачунарства, електронике, аутоматике, микроелектронике, телекомуникација и електроенергетике. Гости из средњих и основних школа су имали могућност да у радионицама, постављеним у Центру за иновативно предузетништво младих на нашем факултету, уз помоћ стручне помоћи науче нека нова знања и вештине.

 

dan-fakulteta-58-slika-2

 

Последњи, али и најсвечанији дан обележавања 58 година постојања и рада, био је петак, 30. новембар. Прво су у сали 1 уручени „Златни индекси“ генерацијама студената које су уписале Електронски факултет школске 1966/67. и школске 1968/69. године, чиме је факултет показао да мисли на своје некадашње студенте, те да би оваква окупљања која свима пријају, могла прећи у традицију.

 

Главна свечаност одржана је у подне у амфитеатру А1. На свечаној академији било је представника готово свих факултета у Нишу, затим гостију са Универзитета из Бугарске, представника Војске Србије, пријатеља факултета и сарадника, а такође ту су били и представници Града Ниша, на челу са градоначелником Дарком Булатовићем.

 

dan-fakulteta-58-slika-3

 

На академији су додељене награде и признања колективима и појединцима за изузетан допринос раду и развоју Електронског факултета у Нишу, јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година проведених у радном односу и награде најбољим студентима.

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89