Font size

Награда „Владимир Јасић“ др Ивану Милентијевићу

Град Ниш је у протеклих неколико дана био центар науке: у Официрском дому од 6. до 8. новембра је одржан „4. Сајам напредних технологија“.

 

На штанду Електронског факултета представљени су новитети на факултета, као и радови студената.

 

vladimir-jasic-2018-1

 

Шеф Катедре за рачунарство на Електронском факутету из Ниша, др Иван Милентијевић, добитник је престижне награде која се додељује најуспешнијим стручњацима у области ИТ техногија. Награду додељује Удружење за ИКТ Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа. До сада ова награда није имала име, али сада носи име Владимира Јасића, дугогодишњег директора Електронске индустрије Ниш из периода њеног процвата и периода када је град Ниш носио епитет града електронике.

Приликом пријема награде, професор Милентијевић истакао је да је то што признање носи име Владимира Јасића посебна обавеза, те подсетио све присутне на давну 1956. годину када је инжењер Јасић приступио руковођењу тадашњим РР заводима:

 

„Професионална и стручна одговорност нас инжењера и техничара мора да буде лична, а контрола квалитета нашег рад мора да буде колективна и друштвена. То је био камен темељац годинама које ће уследити и напретку, а сви знамо до ког нивоа напредка је дошла Електронска индустрија“, цитирао је Милентијевић дугогодишњег директора Електронске индустрије.

 

vladimir-jasic-2018-2

 

На свечаној додели награда постхумно је додељено и признање доктору Горану Ђорђевићу, бившем професору Електронског факултета, за допринос развоју напредних технологија. Супруги преминулог професора награду је предао градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, који је казао да му је била част да ради са професором Гораном Ђорђевићем, који је био његов непосредни сарадник у функцији помоћника градоначелника.

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89