Font size

Roaming Networks донирао опрему Електронском факултету Универзитета у Нишу

Представници  Roaming Networks групе свечано су уручили опрему за унапређење квалитета наставе високог образовања на Електронском факултету у Нишу у четвртак, 25. октобра у просторијама факултета.

roaming-netvorks-1 roaming-netvorks-2

        
Ове године обележава се јубиларних 10 година пословања компаније Роаминг Нетворкс, а једна од стратешких одлука менаџмента је подршка високообразовним институцијама у Србији.
Технички директор Roaming Networks компаније Марко Гарић  рекао је приликом предаје опреме да је компанија препознала рад и труд који наставни кадар на нишком факултету улаже у студенте и да у компанији раде сјајни, млади инжењери који су дошли управо са овог факултета.
 „Са растом компаније расте и потреба за великим бројем стручног, високообразованог кадра. Циљ нам је да студенти знају да смо ту да их подржимо и дамо им прилику да знање стечено на факултету примене у пракси – истакао је он.
Продекан проф.др Бобан Веселић  исказао је захвалност компанији Roaming Networks.
„Срећни смо да једна овако велика компанија препознаје значај едукације младих у Србији.  Компанија Roaming Networks пружа нашим студентима прилику за напредак у практичном делу школовања, као и прилику за запослење. Велико хвала Roaming Networks-у на донацији која ће нашим студентима помоћи у даљем стицању знања.“ – закључио је продекан.
Донирана рачунарска опрема биће постављена у Лабораторији за микроталасну технику и бежичне комуникације Катедре за Телекомуникације, и користиће се за научно–истраживачки рад и извођење практичних вежби на предметима модула Телекомуникације – Радиокомуникациони инжењеринг и технологије на основним и мастер академским студијама.
 roaming-netvorks-3
О компанији:
Roaming Networks је једна од водећих компанија за пројектовање и импелментацију решења у ICT индустији у земљи и региону Балкана.
Пружа професионалне услуге у областима приступних, пасивних оптичких и IT мрежа, транспортних и приступних система, IT инфраструктуре, дата центара и система техничке заштите.
Послује у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Бугарској, Аустрији, Немачкој. Почетком ове године отворила је канцеларије у УСА и започела са партнерима пројекат модернизације радио мреже за хитне интервенције у дрзавама Илиноис И Индијани.  
Roaming Networks Група има преко 400 запослених, а партнерски сарадјује са 15 глобалних компанија.  
Сталним развојем компанија тежи да се прошири на нова тржишта Европе, Америке и Блиског Истока у домену комуникационих технологија.

www.roamingnetworks.com

Networks

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89