Font size

Донација опреме и ЕДА софтверских лиценци за пројектовање и верификацију чипова Електронском факултету у Нишу

 Студенти Електронског факултета Универзитета у Нишу имају могућност да савладују нове вештине у развоју и верификацији чипова захваљујући донацији компаније HDL Design House у рачунарској опреми и лиценцама за софтверске програме који се користе у пројектовању хардвера.

    На донираној опреми, која укључује савремене рачунаре, мониторе и сервер, инсталиране су лиценце за дигитални и аналогни дизајн и верификацију чипова. Целокупна донација смештена је у Лабораторији 203, у оквиру Катедре за електронику на Електронском факултету.

    Студенти ће уз помоћ донираних лиценци моћи да науче пројектовање аналогних електронских кола користећи Virtuoso и Spectre софтверске програме, дигитални дизајн, физичку и функционалну верификацију чипова, и имаће прилику да користе Verification IP реномиране компаније Cadence за различите врсте протокола.

hdl-dh

    „Наша жеља је да помогнемо и подржимо образовне институције у пружању квалитетног наставног програма који прати трендове у индустрији, како би студенти, након завршених основних и мастер студија, имали основне вештине и знања за практичан рад. Такође се надамо да ће ова донација донети успеха у нашим заједничким настојањима са Катедром за електронику у промоцији усавршавања и грађења каријере у области пројектовања хардвера.“ рекао је Предраг Марковић, директор компаније HDL Design House.

    „Овом вредном донацијом омогућено је студентима смера за Електронику Електронског факултета у Нишу да теоријска знања употпуне практичним, користећи најсавременији софтвер за пројектовање и симулацију електронских кола - Cadence. Софвер је и раније коришћен у нашој Лабораторији за пројектовање електронских кола за истраживање, а сада ће и студенти имати могућност да раде са овом врхунском технологијом“, саопштио је др Марко Димитријевић, доцент Електронског факултета у Нишу.

    „Ми ћемо осавременити наставне планове са циљем да укључимо нове практичне вежбе које ће бити извођене на новом софтверу. Студенти ће такође имати могућност израде завршних и мастер радова кроз конкретне пројекте, чиме ће бити припремљени за почетак каријере у области пројектовања и верификације интегрисаних кола“, додала је др Миона Андрејевић Стошовић, доцент Електронског факултета у Нишу.

    Поред сарадње са другим универзитетима, компанија HDL Design House је почетком године доделила дванаестомесечне стипендије најбољим студетима електронике и електротехнике четврте године основних и мастер студија.


О компанији:

 

HDL Design House се бави пружањем услуга у области дигиталног и аналогног пројектовања и верификације SoC интегрисаних кола, као и развојем IP cores и симулационих модела који се користе у „System/Product Level“ симулацијама, послујући у складу са међународно признатим стандардима квалитета ИСО 9001:2008 управљања квалитетом и ИСО 27001:2013 управљања безбедношћу информација. Предузеће је основано 2001. године, и тренутно запошљава 170 инжењера који раде у развојним центрима у Београду,  Ћуприји и Солуну. Од свог оснивања, HDL DH изузетно успешно учествује на R&D пројектима са компанијама као што су: NXP, Esperanto, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson,  и друге.


Контакт информације:

Милена Јовановић
Маркетинг Манагер
HDL Design House
емаил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
телефон: 011 7859 557

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89