Font size
 • WordCamp Ниш на Електронском факултету

  Први пут у Нишу и Србији, јединствен начин упознавања WordPress заједнице на WordPress конференцији, познатој и као WordCamp, која ће се 18. и 19. маја одржати на Електронском факултету и Високој техничкој школи у нашем граду.

 • Једанаести "Наук није баук"

  Електронски факултет у Нишу ће и ове године бити домаћин фестивала „Наук није баук“

 • Зашто Електронски факултет у Нишу?

  Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научноистраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету рачунарства.

Новости

 • петак, 31. мај 2019. у 10:38 Награда са Електријаде уручена декану

  На недавно завршеној Електријади студенти Електронског факултета освојили су треће место у генералном пласману у научним дисциплинама. Асистенти који су водили екипе свечано су уручили признање декану и продеканима факултета.

 • уторак, 28. мај 2019. у 09:01 Студенти у посети РАТЕЛ-овом Контролно-мерном центру у Нишу

  Група студената са Електронског факултета у Нишу, на модулу Телекомуникације, заједно са колегама са Високе техничке школе из нашег града, 24. маја боравила је у стручној посети Контролно-мерном центру Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) у Нишу.

 • понедељак, 27. мај 2019. у 09:47 Дипломом Електронског факултета до великог признања у Америци

  Српска научница др Зорица Пантић, која је дипломирала на Електронском факултету у Нишу 1975. године, као најбољи студент у генерацији и докторирала на нашем факултету 1982, добила је специјално признање у Америци - свој дан (9. мај).

 • понедељак, 27. мај 2019. у 08:49 Једанаести "Наук није баук" и ове године одржан на нашем факултету

  Електронски факултет у Нишу и ове године је био домаћин фестивала „Наук није баук“ који организује Гимназија „Светозар Марковић“. Једанаести по реду фестивал науке одржан је у холу нашег факултета 24. и 25. маја и окупио је велики број како учесника, тако и излагача.

 • уторак, 21. мај 2019. у 14:13 Свечана подела диплома студентима

  Свечанa подела диплома студентима који су завршили Основне академске и Мастер академске студије и уплатили израду дипломе у предвиђеном периоду, биће одржана у среду 29. маја 2019. године са почетком у 12:15 часова у амфитеатру А4.

 • четвртак, 16. мај 2019. у 14:15 Припремна настава за полагање пријемног испита

  Припремна настава за упис у прву годину основних академских студија школске 2019/2020. године на Електронском факултету у Нишу организује се из предмета Математика.

 • четвртак, 16. мај 2019. у 13:47 WordCamp Ниш на Електронском факултету

  Први пут у Нишу и Србији, јединствен начин упознавања WordPress заједнице на WordPress конференцији, познатој и као WordCamp, одржан је на Електронском факултету и Високој техничкој школи у нашем граду.

 • уторак, 23. април 2019. у 09:52 Дигитализација културног наслеђа

  Презентацијама редовног професора Електронског факултета Универзитета у Нишу и сарадника Математичког института, Радомира Станковића, те Зорана Огњановића, научног саветника и директора Математичког института САНУ-а, приказани су реализовани пројекати Математичког института Српске академије наука и уметности у 2018. години из области дигитализације, који су (су)финансирани уз подршку Министарства културе и информисања.

 • уторак, 09. април 2019. у 14:30 Предавање "Електроника данас и сутра"

  Како би све заинтересоване, а пре свих студенте, упознали са  појавом и применом електронике у свакодневници, на Електронском факултету је одржано предавање “Електроника данас и сутра”.

 • уторак, 09. април 2019. у 10:53 Трећа "Falling Walls Lab"

  ДААД Информативни центар Београд ће, у сарадњи са Фондацијом Konrad Adenauer, Goethe-Institut и Универзитетом у Београду, организовати по трећи пут Falling Walls Lab у Србији, иновативну платформу за представљање истраживачких пројеката у рангу научног пробоја у свим научним дисциплинама.

 • уторак, 09. април 2019. у 10:38 Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

  Истраживање и билатерална научна сарадња: Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

 • петак, 05. април 2019. у 08:54 Семинар о напредним технологијама у образовању на Електронском факултету

  Како применити напредне технологије у образовању и побољшати сарадњу са средњим школама из региона управо на том плану, била је главна тема семинара организованог на Електронском факултету у Нишу. Гости нашег факултета поред директора и наставника нишких средњих школа били су и представници средњих школа из Пирота, Власотинца, Књажевца, Зајечара, Бабушнице, Лесковца, Врања, Краљева, Врњачке Бање.

 • уторак, 02. април 2019. у 11:24 Јавни позив Стартап центра Ниш

  Стартап центар Ниш у циљу развоја иновативног предузетништва и подршке младима у покретању сопственог бизниса расписује Јавни позив потенцијалним станарима за коришћење услуга и повезивање.

 • уторак, 19. март 2019. у 13:38 Сарадња Електронског факултета са ЕПС-ом

  На Електронском факултету у Нишу одржан је састанак представника факултета и Оператора дистрибутивног система „ЕПС дистрибуција“ Београд. Закључено је да постоји изузетно велики потенцијал и јасно изражени интереси за јачање међусобне пословно-техничке сарадње и што шире повезивање кадровских и лабораторијских капацитета.

 • четвртак, 14. март 2019. у 11:52 Сарадња Ратела и Електронског факултета

  Електронски факултет у Нишу наставља да склапа нове уговоре и пријатељства. Након потписивања меморандума са компанијом НИС, наш факултет је потписао пословно-техничку сарадњу са Регулаторном агенцијом за електронске комуникације и поштанске услуге – РАТЕЛ.

 • четвртак, 14. март 2019. у 11:36 Потписан Меморандум о сарадњи са компанијом НИС

  Електронски факултет и Машински факултет из Ниша, потписали су Меморандуме о сарадњи са компанијом НИС, чиме је ова нафтна компанија наставила сарадњу са високошколским установама, у циљу повезивања науке и привреде.

 • уторак, 05. март 2019. у 14:59 Одлука о нерадним данима поводом обележавања Ускрса и Празника рада
 • понедељак, 28. јануар 2019. у 10:42 Пет студената са Електронског факултета добитници градског признања

  Најбољим студентима Универзитета у Нишу, у петак 25. јануара, урчене су награде, у Градској кући.

 • петак, 21. децембар 2018. у 11:39 Померање радне суботе
 • уторак, 18. децембар 2018. у 08:21 Нерадни дани за време новогодишњих и божићних празника

  У циљу уштеде енергената за топлификациони систем, као и због државних и верских празника (Нова година и Божић), Факултет неће радити у периоду од 31.12.2018. до 7.1.2019. године.

Обавештења за студенте

Обавештења за запослене

Орган пословођења

Орган пословођења Факултета је декан.

 

Декан руководи радом Факултета и у смислу Закона о раду извршава послове у име Савета Факултета као послодавац.

 

Декан је председник Наставно-научног већа Факултета.

 

Декана Факултета, на предлог Наставно-научног и Изборног већа Факултета, бира и разрешава Савет Факултета. Избор декана врши се без конкурса, из реда редовних професора који су у радном односу са пуним радним временом на Факултету, на период од три године, са могућношћу једног поновног избора.

 

Декан Електронског факултета у Нишу је проф. др Драган Манчић.

dragan jankovic

 

Факултет има три продекана. Продекани обављају послове које им повери из своје надлежности декан Факултета.

 

Продекане Факултета именује декан Факултета на период од три године, из реда наставника који су у радном односу са пуним радним временом на Факултету.

 

Продекани Електронског факултета у Нишу су:

 • Проф. др Бобан Веселић, продекан за финансије
 • Доц. др Леонид Стоименов, продекан за наставу
 • Проф. др Небојша Дончов, продекан за науку

@ElfakMail

Molimo Vas da koristite sledeći link za pristup webmailu:

WEBMAIL9h
Studiranje na Elektronskom otvara niz novih mogućnosti. Predanim radom rađaju se nove ideje, uspeh zavisi od truda,… https://t.co/VaGY59imxK
Elektronski fakultet u Nišu potpisao je ugovor o saradnji sa kompanijom „Danieli Systec Engineering“ iz Smedereva,… https://t.co/7kzNSVSNCz
Student Elektronskog fakulteta u Nišu i džijudžicu reprezentativac Srbije, Filip Trajković, novi je evropski šampio… https://t.co/euJRKShrWq
Obaveštenje o studentskim kreditima i stipendijama https://t.co/aaxxhvYT4T https://t.co/L3xz87CzIw
➡️Plaćena dvomesečna letnja praksa u kompaniji Cooper 📧Prijavu poslati na mail karijera@coopertire.com ili poštom n… https://t.co/RYYcvpxpft

Aкредитација

Сви студијски програми Електронског факултета су акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета Министарства просвете Републике Србије

grb srbije_mali

Чланства

Већ дуги низ година Електронски факултет у Нишу је члан међународних институција и различитих програма међународне сарадње.

ieee logo mb tagline

images-1

 

dreamspark

 

hetip-cir

AdriaHub Logo

 cisco-academy

Koнтакт

Адреса: Александра Медведева 14, 18106 Ниш

Тел: +381 (18) 529-105

Факс: +381 (18) 588-399

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ПИБ: 100232259

Текући рачун: 840-1721666-89